Valmistajien kotisivuilta etsitään tietoa, mutta ostopäätökset tehdään nettikaupoissa

Yrityssivustot ovat suosituin kanava, kun tuotteista etsitään tietoa ennen ostoa. Kun tulee ostamisen aika, päätökset tehdään usein nettikaupoissa, joissa tarjolla on eri yritysten tuotteita. Tämä selviää Adobe Experience Managerin teettämästä kyselytutkimuksesta.

Adoben tutkimusraportin mukaan yritysten on tärkeää tarjota hyvää sisältöä useissa kanavissa. Tutkimuksessa tarkastellaan kuluttajien kanavavalintoja tietojen etsintään, tuotteiden ostamiseen ja yleiseen vuorovaikutukseen yritysten kanssa. Lähes puolet (48 prosenttia) yhdysvaltalaisista kuluttajista tutkii yritysten verkkosivustoja valitessaan, mitä kanavia haluavat käyttää etsiessään tietoa ennen ostoa.

Kuluttajat näkevät fyysisen tuotteen edelleen mielellään kivijalkamyymälässä, ja 40 prosenttia vastaajista sanookin käyvänsä myymälöissä tutkimusvaiheessa. Vastaavasti 38 prosenttia kertoo ystävien ja perheen vaikuttavan tärkeänä tekijänä tuotetutkimuksessa. Tiedon etsimisessä vähiten käytetyt kanavat ovat yritysten chatbotit ja digitaaliset näytöt myymälöissä.

Verkko-ostamisen hyvässä vauhdissa

Kun kuluttajat haluavat ostaa tuotteen, he yleensä tekevät sen verkkokauppojen valikoimista. Kuusi kymmenestä tutkimukseen osallistuneista (59 prosenttia) vastasi, että he ostavat useimmiten verkkokaupoista, ja 49 prosenttia sanoo ostavansa usein myös kivijalkamyymälöistä. Yritysten omat sivut ovat vasta kolmanneksi käytetyin kanava, ja 36 prosenttia sanoo käyttävänsä usein yritysten verkkosivustoja ostoihin.

Suora yhteys yritykseen

Yritysten verkkosivustot ovat kuitenkin suosittu kanava, kun yritykseen tahdotaan olla yhteydessä tuotteen oston jälkeen. Niinpä 51 prosenttia kuluttajista käy verkkosivuilla halutessaan esimerkiksi valittaa tuotteesta, kun taas 23 prosenttia hoitaa asian myymälässä. Viidesosa vastaa, että he kommunikoivat yritysten kanssa myös sosiaalisessa mediassa.

– Tutkimus osoittaa selvästi, että yritysten on tärkeää mukauttaa sisältöä kuluttajien mieltymyksiin kaikissa kanavissa. Verkkosivustoilta kuluttajat löytävät nopeasti kaikki tarvitsemansa tuotetiedot sekä tiedon siitä, miten he voivat ottaa yhteyttä yritykseen. Samaan aikaan yritysten, joiden tuotteita myydään myös verkkokaupoissa, on varmistettava, että tuotteet esitetään visuaalisesti samalla tavalla riippumatta siitä, missä niitä sitten tarkastellaankin, sanoo Adobe Experience Managerin Pohjoismaiden markkinointipäällikkö Imran Afzal.