Jalo Helsinki valmistaa kauniita palovaroittimia, joiden paristo kestää 10 vuotta

Vaikka palovaroittimet pitää asentaa näkyvälle paikalle, ne muotoillaan usein teknisen tai arkisen näköisiksi. Jalo Helsinki uskoo toisenlaiseen lähestymistapaan: minimalistisen Kupu-mallin on muotoillut Harri Koskinen ja Lento on Paola Suhosen käsialaa.

Suomessa pitää pelastuslain mukaan olla asennettuna riittävän monta palovaroitinta jokaista 60 asuinneliömetriä kohden. Tukesin suosituksen mukaan paristot tulee vaihtaa kerran vuodessa, paitsi silloin kun paristo kestää 10 vuotta.

EU standardien mukaan valmistajien tulee merkitä uusiin palovaroittimiin myös käyttöikä. Kupu ja Lento sisältävät litiumpariston, joka kestää 10 vuotta. Se on samalla myös palovaroittimen käyttöikä.

Kummankin palovaroittimen koko pinta toimii testipainikkeena, josta laitteen toiminta on helppo varmistaa. Tarkastustoiminto kertoo, onko kodissa tapahtunut hälytys sinä aikana, kun asukkaat ovat olleet poissa. Kupu ja Lento voidaan kiinnittää paikoilleen helposti 3M-teipillä.

Kupu maksaa noin 35 euroa ja Lento noin 40 euroa. Niitä myyvät Stockmann, Hobby Hall, Veikon Kone ja Jalo Helsinki. Jalo Helsinki -palovaroittimia edustaa Suomen Sähkötuonti Oy.