Tekniset on nyt Euronics – myymälät uudistuvat ympäri Suomea

Euronics on Euroopan suurin kodintekniikan ketju. Se toimii 36 maassa 8800 myymälän voimin. Suomessa Euronics-brändiä hallinnoi Kauppiasosuuskunta Tekniset. Myymälät ovat suomalaisten kauppiaiden omistuksessa.

Euronics-brändin alle siirtyi huhtikuussa 24 Tekniset-myymälää, ja uudistuneiden myymälöiden määrä kasvaa toukokuussa ympäri maata. Pääkaupunkiseudulla osuuskunnan uusin jäsen on Hämeentien Veikon Kone / Hyvät Merkit Oy, joka tunnetaan jatkossa nimellä Euronics Helsinki.

Kauppiaiden hallinnoima kodintekniikkaketju

– Asiakkaillemme muutos tarjoaa suuren ketjun hinnat ja paikallisen palvelun samalta tiskiltä, kertoo Kauppiasosuuskunta Teknisten toimitusjohtaja Seppo Kokkola. Suomen kattavinta kivijalkamyymälöiden valikoimaa täydentää verkkokauppa www.euronics.fi.

Verkkokauppa on sekin ketjun hallinnoima, ja asiakas voi valita haluaako tilatut tuotteet toimitettavaksi kotiinsa, Postin pakettiautomaattiin vai noudettavaksi lähimmästä myymälästä, jolloin verkkokaupan toimitus kohtaa paikallisen palvelun.

– Myymäläverkostomme on useimmista kilpailijoista poiketen kattava myös suurimpien kaupunkien ulkopuolella, ja palveluiden merkitys korostuu tuotteiden digitalisoituessa, verkottuessa ja väestön ikääntyessä. Paikallinen kauppias pystyy tarjoamaan asiakkailleen ohjelmistojen esiasennukset tai kodinkoneiden kytkennät, vaikka tuote olisi tilattu verkosta, Kokkola jatkaa.

Euronics lupaa erottua paikallisella palvelulla

Uudistuminen tulee toimitusjohtaja Kokkolan mukaan hyvään saumaan. Kun muut toimijat sammuttavat valoja maakunnissa, Euronics ja Kauppiasosuuskunta Tekniset tunnistavat omat vahvuutensa ja luottavat niihin.

– Yhä useampi asiakas arvostaa tutun kauppiaan henkilökohtaista palvelua. Siitä haluamme jatkossakin pitää kiinni, mutta nyt pystymme yhdistämään kauppiaiden vahvuudet ketjun mahdollistamaan kilpailukykyiseen hinnoitteluun ja verkkokaupan tuomiin mahdollisuuksiin, Kokkola kertoo.

Kevään aikana Euronicsin tunnus näkyy suomalaisessa katukuvassa entistä vahvemmin myymälöiden siirtyessä uuteen ulkoasuun. Myös kauppiaat ovat tyytyväisiä muutokseen, koska se uudistaa myymälöiden visuaalisen ilmeen raikkaammaksi, monipuolistaa tuotevalikoimaa ja vahvistaa brändiä eurooppalaiseen suuntaan säilyttäen silti paikallisen yrittäjyyden.

Veikon Kone vaihtui Euronicsiin

Aiemmin Veikon Kone -ketjussa toiminut Hyvät Merkit Oy liittyi osaksi kauppiasosuuskuntaa 1.5.2018. Pian myymälä uudistuu Euronicsin ilmeen mukaiseksi ja toimii samalla ketjun verkkokaupan noutopisteenä.

Verkkokaupan noutopaikkana Hyvät Merkit on keskeisen sijaintinsa johdosta toiminut esimerkillisellä tasolla, sillä myymälänoutojen määrä on ollut merkittävää. Helsingin ydinkeskustan tärkeä noutopaikka yhdistääkin paikallisen, korkeatasoisen palvelun ja verkkokaupan mahdollisuudet myös Euronics -brändin alla. Tuore myymälä sijaitsee Kallion alueella Hämeentiellä.

“Vaikka Euronics näkyykin vahvasti suurten kaupunkien ulkopuolella, emme silti halua unohtaa helsinkiläisiä. Hyvät Merkit on vuosien varrella koonnut hyvällä palvelullaan kattavan kanta-asiakaskunnan, joten yrityksen liittyminen ketjuun on sekä asiakkaiden, kauppiaan että ketjun etu.”, toteaa Kauppiasosuuskunta Tekniset toimitusjohtaja Seppo Kokkola.