Samsung Q8D on pelaajan unelmatelevisio

Samsung Q8D on valmistajansa uusin qled-televisio. Sen kehittynyt taustavalotekniikka pitää valmistajan mukaan huolen siitä, että pelaajat ja elokuvaharrastajat saavat kaiken irti hdr-laajasävykuvasta.

Samsungin keväällä 2018 esitelty qled-mallisto saa jatkoa uudesta Q8D-televisiosta. Sen ydinominaisuuksia ovat direct full array -taustavalotekniikka sekä kuvanparannustekniikalla nimeltään ultra black elite.

Näiden tekniikoiden avulla saavutetaan entistä syvemmät mustan sävyt sekä huikea 1500 nittin huippukirkkaus täydellä värivolyymilla. Yhdessä ne tekevät Samsung Q8D -televisiosta ihanteellisen näyttölaitteen yksityiskohtaista peligrafiikkaa varten.

Samsung Q8D tukee myös AMD:n FreeSync-tekniikkaa tarjoten saumattoman ja sulavan pelikokemuksen 4k-tarkkuudella. FreeSync tahdistaa virkistystaajuuden ja televisioon syötettävän ruudunpäivitysnopeuden muun muassa Xbox One X -pelikonsolista. Samalla se minimoi screen-tearing -ilmiön ja tekee pelikokemuksesta saumattoman.

Television ominaisuuksiin kuuluu myös Samsungin auto game mode -pelitila, joka optimoi kuva-asetukset pelaamista varten. Pelitila muun muassa erottaa, milloin pelikonsolilla katsotaan elokuvaa ja milloin kyseessä on 60 hertsin pelisignaali. Samsung Q8D yltää alle 20 millisekunnin tuloviiveeseen (engl. input lag) ja tarjoaa huippunopean vasteajan nautittavaa pelikokemusta varten.

Ruutu, johon pelin heads-up-display ei pala kiinni

Samsungin qled-lcd-tekniikka ei ole altis kiinnipalamiselle. Siksi suosikkipelejään voi pelata tuntikausia murehtimatta siitä, että niiden kirkkaat staattiset elementit palavat pysyvästi ruutuun kiinni.

Qled-tekniikan hyödyt korostuvat etenkin peleissä, joissa 10-bittisestä väriavaruudesta otetaan irti kaikki mahdollinen. Televisioihin saa myös ladattua Steam link -sovelluksen, jonka kautta pelejä voi pelata samaan verkkoon kytketystä pc-tietokoneesta 4k-tarkkuudella. Pelaaminen Steam linkillä sujuu mutkattomasti televisioon liitetyn Xbox One -ohjaimen avulla.

Samsung Q8D on saatavana 55, 65 ja 75 tuuman kokoluokissa. Suositushinnat alkavat 2200 eurosta. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.