Samsung Galaxy A9 hallitsee kaikenlaiset kuvaustilanteet neljän kameran voimin

Samsung Galaxy A9 on maailman ensimmäinen neljällä takakameralla varustettu älypuhelin. Se maksaa noin 650 euroa ja tulee saataville marraskuun lopulla.

Pääkamerassa on 24 megapikselin kenno ja valovoimainen objektiivi. Sitä täydentävät kaksinkertaisella zoomilla varustettu 10 megapikselin telekamera sekä 120 asteen kuvakulmaan avautuva 8 megapikselin laajakulmakamera. Neljäs kamera sisältää 5 megapikselin kennon, ja sen avulla terävyysaluetta voi säätää ennen ja jälkeen kuvan ottamisen.

Objektiivin valovoima on pääkamerassa f/1,7, tele- ja laajakulmakameroissa f/2,4 ja syvyyskamerassa f/2,2. Neljän kameran ansiosta Samsung Galaxy A9 hallitsee kaikenlaiset aiheet ja tilanteet. Kuvaajaa avustaa myös tekoälyyn perustuva edistyksellinen automatiikka.

Tehoa ja tyyliä

Samsung Galaxy A9 sisältää 3720 mAh akun, josta riittää virtaa koko päiväksi. Muistia on 6 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 128 gigatavua. Kyljessä on lisäksi paikka jopa 512 gigatavun micro sd -muistikortille.

Tyylikkäästi muotoiltu puhelin sopii hyvin käteen, ja sen kaartuva takaosa on 3D-lasia. Korkean 6,3 tuuman Super Amoled -näytön tarkkuus yltää 2220 x 1080 pisteeseen. Kahden sovelluksen samanaikainen hallinta onnistuu vaivatta Samsung App Pair -toiminnon avulla.

Samsung Galaxy A9 tulee kauppoihin marraskuun lopulla noin 650 euron hintaan. Väriksi voi valita sinisen tai mustan. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.

Lokakuun 19. myyntiin tulee myös 350 euron hintainen Samsung Galaxy A7. Sekin sisältää pää-, laajakulma- ja syvyyskameran, mutta telekamera on mukana vain A9:ssä.