LG tuo edistynyttä teknologiaa vuoden 2019 televisioihinsa

LG:n vuoden 2019 huipputelevisiot perustuvat oled- ja NanoCell-näyttötekniikkaan. Uusien mallien toimitukset ovat jo alkaneet Yhdysvalloissa ja Etelä-Koreassa, ja pian ne saapuvat myös Euroopan, Aasian ja Etelä-Amerikan keskeisille markkinoille.

Oled-mallit kattavat tänä vuonna 20 prosenttia LG:n premium-televisioiden valikoimasta. Oled-televisioiden kysynnän odotetaan kasvavan tämän vuoden aikana 3,6 miljoonaan laitteeseen, 7 miljoonaan vuonna 2020 ja 10 miljoonaan vuonna 2021.

LG:n uudet huippumallit hyödyntävät toisen sukupolven Alpha 9 -suoritinta ja syväoppivaa teknologiaa. Ne päivitetään vuoden aikana tukemaan Applen AirPlay 2- ja HomeKit-järjestelmiä, mikä yksinkertaistaa sisällön suoratoistoa ja yhteyden luomista Applen älylaitteisiin.

Osa televisioista tukee hdmi 2.1 -standardia, jonka ansiosta 4k-sisältöä voi katsoa 120 ruudun sekuntinopeudella.

Älykästä äänentoistoa

Toisen sukupolven α9-suoritin osaa hienosäätää ääntä sisällön mukaan. Niinpä esimerkiksi elokuvien ja televisio-ohjelmien puhe erottuu selvemmin, ja musiikissa on kirkas sävy. Vaikka tekoäly osaa säätää asetuksia automaattisesti, ääntä voi säätää mieleisekseen myös käsin. Tilatoistosta huolehtii Dolby Atmos -tekniikka.

LG:n uudet lippulaivamallit toistavat edeltäjiensä tavoin Dolby Vision -laajasävykuvaa. Tehokkaan Alpha 9 -suorittimen ansiosta televisiot pystyvät mukauttamaan Dolby Vision -yhteensopivan sisällön älykkäästi tuottamaan vaikuttavaa hdr-laajasävykuvaa myös kirkkaassa huoneessa.

Kattava mallisto

Uuden televisiomalliston huipulla ovat OLED W9 (77 ja 65 tuumaa), OLED E9 (65 ja 55 tuumaa), OLED C9 (77, 65 ja 55 tuumaa) sekä OLED B9 (65 ja 55 tuumaa). Lisäksi mukana on 88-tuumainen LG OLED 88Z9, joka on maailman ensimmäinen oled-televisio 8k-resoluutiolla.

LG lanseeraa myös yhtiön edistyneimmät NanoCell-sarjan led-televisiomallit, joissa on mainio kuvanlaatu, tarkka värintoisto ja entistä laajemmat katselukulmat. Valikoimaan kuuluu 14 erilaista tekoälyllä varustettua NanoCell-mallia, joiden koot ovat 49−86 tuumaa.

Lisätietoja LG:n televisioista saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.