Sony RX0 II on tosipieni jokapaikan kamera täynnä uusinta huipputekniikkaa

Näkyvin uudistus toisen sukupolven RX0-pikkukamarassa on eteenpäin kääntyvä näyttö, jota tarvitaan selfieiden ohella myös tubettamiseen. Vloggaajat ilahtuvat myös mikrofoniliitännästä, silmän tunnistavasta tarkennusautomatiikasta ja lisävarusteena saatavasta kuvauskahvasta.

Sony RX0 II sisältää uudistetun tuuman kennon ja tehokkaan Bionz X -suorittimen. Niiden luvataan tuottavan laadukkaita valokuvia ja tarkkoja 4k uhd -videoita. Kennon tarkkuus yltää 15,3 megapikseliin, ja sen edessä on Zeiss-optiikka. Kuvakulma vastaa 24 mm:n kino-optiikkaa, valovoima on f/4,0 ja lähin tarkennusetäisyys 20 cm.

Kamera tallentaa 4k-videot kennon koko leveydeltä 25p ruutua sekunnissa ilman pikselien yhdistelyä tarkkuudella, joka on 1,7-kertainen verrattuna uhd-resoluutioon. Full hd -videoita voi tallentaa nopeudella 100 kuvaa sekunnissa. Action-kuvausta helpottaa tehokas kuvanvakain. Valokuvia saa 16 ruudun sekuntinopeudella.

Kovanpaikan kamera

Sony RX0 II on erittäin pieni (59 x 41 x 35 mm) ja kevyt (132 g). Se sietää 10 metrin sukelluksen, 2 metrin pudotuksen ja 200 kilon puristusvoiman.

Viittä kameraa on mahdollista hallita älypuhelinsovelluksella muulloin paitsi 4k-videota kuvattaessa. Lisävarusteena saa ohjauskeskuksen, joka käskee jopa sataa kameraa. Monikameraominaisuuksien, 4k hdmi -lähdön, S-Log2-profiilin, aikakoodin ja kuvanlaadun ansiosta Sony RX0 II soveltuu myös vaativiin ammattituotantoihin.

Sony RX0 II tulee myyntiin toukokuussa noin 800 euron hintaan. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.