Sonyn ensimmäiset 8k-televisiot tulevat kauppoihin kesäkuussa

Sony ZG9 8K HDR Full Array Led tv yltää 16-kertaiseen tarkkuuteen full hd -televisioihin nähden ja 4-kertaisen tarkkuuden verrattuna 4k-malleihin. Uutuustelevisio tulee kauppoihin kesäkuussa 85 ja 98 tuuman kokoisena.

Full Array Led -taustavalotekniikassa yhdistyvät 8k-tasolle viritetyt itsenäisesti ohjattavat led-moduulit, joissa mustan luvataan toistuvan syvänä ja värien kirkkaampina. Uuden 8k X-tended Dynamic Range Pro -tekniikan ansiosta kontrasti on valmistajan mukaan 20 kertaa parempi kuin tavallisissa led-televisioissa.

Tehokasta kuvankäsittelyä

Suorittimena toimii X1 Ultimate and 8K X-Reality Pro. Se terävöittää ja siistii kuvan reaaliajassa, ja skaalaa sen lähemmäksi todellista 8k-laatua. Ennen näkemättömän tarkasta kuvasta pääsee näin nauttimaan myös 4k uhd ja full hd -materiaalilla.

X-Wide Angle minimoi värinmuutoksen sivulta katsottuna ja X-Motion Clarity näyttää nopeat tapahtumat selkeinä.

Kotiteatterin keskus

Äänentoistosta huolehtii neljä eteenpäin suunnattua kaiutinta. Kuva ja ääni tahdistetaan tarkasti Sonyn Sound-from-Picture Reality -ominaisuuden avulla. Television kaiuttimia voi käyttää myös kotiteatterin keskikaiuttimena.

Dolby Vision elävöittää tapahtumat autenttisesti ja Dolby Atmos tarjoaa vaikuttavan, katsojaa ympäröivän äänimaiseman. Sony ZG9 8K HDR Full Array Led tv perustuu Android tv -käyttöjärjestelmään ja tottelee Google Assistant -puhekomentoja.

Kookas 85 tuuman versio maksaa noin 18000 euroa ja vieläkin suurempi 98-tuumainen noin 85000 euroa. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.