Samsung Galaxy S20 -puhelimet tallentavat 8k-videoita ja 64 tai 108 megapikselin valokuvia

Samsung Galaxy S20 -malliston uudet lippulaivapuhelimet S20, S20+ ja S20 Ultra ovat ottaneet merkittäviä harppauksia sekä kamerateknologiassa että suorituskyvyssä. Ne hyödyntävät täysipainoisesti myös 5g-verkkojen mahdollisuuksia.

Uusittu kamerajärjestelmä ohjelmistoineen mahdollistaa jopa 108 megapikselin valokuvat, satakertaisen zoomin ja 8k-videotallennuksen. Galaxy S20 -sarjassa on suurempi kenno kuin koskaan aiemmin, mikä mahdollistaa korkearesoluutioiset kuvat, enemmän yksityiskohtia sekä mahdollisuuden laajaan kuvanmuokkaukseen, uudelleenrajaamiseen ja zoomaukseen.

Hyviä kuvia niukassakin valossa

Galaxy S20 ja S20+ sisältävät 64 megapikselin kameran, ja Galaxy S20 Ultrassa on 108 megapikselin kamera. Suuremman kennon etuna on myös kaapattavan valon suuri määrä, minkä ansiosta kuvien laatu pysyy hyvänä niukassakin valossa.

Galaxy S20 Ultra vie kamerainnovaatiot askelta pidemmälle vaihtamalla dynaamisesti 108 ja 12 megapikselin kuvatilojen välillä. Kamera yhdistää yhdeksän pikseliä ja kaappaa lähes kolme kertaa enemmän valoa kuin Galaxy S10.

Galaxy S20 ja S20+ -puhelimilla käytössä on 30-kertainen zoom, ja Galaxy S20 Ultrassa monikuvaprosessointi minimoi kuvanlaadun heikkenemisen zoomatessa, mikä mahdollistaa jopa 100-kertaisen zoomin. Galaxy S20 kykenee käyttämään AI-teknologiaa ja kaikkia linssejään samanaikaisesti ja luomaan yhdestä hetkestä kokoelman kuvia ja videoita, joista voi jälkeenpäin valita parhaan.

Aitoja 8k-videoita

Galaxy S20 mahdollistaa videotallennuksen huimalla 8k-tarkkuudella, jota myös Samsungin 8k-televisiot tukevat. Videosta voi kaapata myös 33 megapikselin valokuvia. Uudistuneen Super Steady 2.0 -toiminnon ansiosta videot näyttävät erittäin vakailta. Tekoälyä hyödyntävä liikkeen analysointi ja kuvan kierron huomioon ottava vakautusteknologia saavat videot näyttämään ammattikalustolla kuvatuilta.

Nopeutta ja tehoa

Samsung S20:ssa on Samsungin kaikkien aikojen tehokkain ja nopein suoritin. Lisäksi ohjelmistopuolella on tehty monia ratkaisuja, jotka eivät ainoastaan lisää nopeutta, vaan myös pidentävät puhelimen käyttöaikaa ja tehostavat muistin käyttöä.

Galaxy S20 Ultrassa on tähän asti Samsungin suurimmalla kapasiteetilla varustettu akku, 5000 mAh, joka on yli 20 prosenttia suurempi kuin Galaxy S10+:n akku. Pitkä käyttöaika ei ole vain akun ansiota – suoritin ja muisti ovat nekin entistä energiatehokkaampia, minkä ansiosta virrankulutusta on saatu pienennettyä.

Galaxy S20 hyödyntää Samsungin uusinta pikalataustekniikkaa, jonka avulla akkuun saa yli 50 prosentin varauksen vain 30 minuutin latauksella.

Pelaajan näyttö

Huippunopealla 120 Hz:n virkistystaajuudella varustettu näyttö tekee sovellusten ja nettisivujen selaamisesta entistä sujuvampaa. Näytössä on myös nopeampi kosketusvasteaika, mikä tuo todellista etua muun muassa pelaamiseen. Sekä näyttö että kosketusvasteaika ovat tuplasti nopeammat kuin Galaxy S10:ssä.

Nopeampiin verkkoihin pääsy merkitsee uudenlaisia käyttömahdollisuuksia. 5g-yhteydellä voi ladata tv-sarjan koko tuotantokauden minuuteissa, käyttää viiveettä suoratoistopalveluja 4k-laadulla ja nauttia parannelluista vr- ja ar-kokemuksista. Galaxy S20 on tietysti myös yhteensopiva 4G-, 3G- ja 2G-verkkojen kanssa.

Galaxy S20 -puhelinten ennakkomyynti alkoi 11.2. klo 21.00. Myynti alkaa 13. maaliskuuta 2020. Hintaluokka ja värivaihtoehdot Galaxy S20 -sarjalle ovat:

Galaxy S20 5G 1050 €, saatavana väreissä Cosmic Grey, Cloud Blue, Cloud Pink

Galaxy S20+ 5G 1150 €, saatavana väreissä Cosmic Grey, Cosmic Black

Galaxy S20 Ultra 5G 1400 €, saatavana väreissä Cosmic Grey, Cosmic Black

Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.