Nikon D780 yhdistää kahden kameratekniikan parhaat puolet

Nikon D780 jatkaa arvostetun ja suositun D750-peilietsinkameran kunniakkaita perinteitä. Lisäksi siinä paljon samoja ominaisuuksia kuin peilittömässä Nikon Z6:ssa.

Nikon D750:stä tuttuja ominaisuuksia ovat peilietsin, pystysuuntaan kääntyvä näyttö, 51 pisteen tarkennusautomatiikka sekä F-kiinnitys, johon saa huikean valikoiman monenlaisia objektiiveja aina vuodesta 1959 saakka. Hyväksi havaittu ergonomia on sekin peräisin peilietsinkameroista.

Näytön avulla kuvattaessa Nikon D780 hyödyntää samaa 273 pisteen hybriditarkennusta kuin peilitön Nikon Z6. Tarkennuspisteet kattavat silloin 90 prosenttia kuva-alasta sekä pysty- että vaakasuunnassa. Takaa valaistun kennon 24,5 megapikselin tarkkuus on sekin sama kuin Z6:ssa.

Tarkennus tilanteen mukaan

Kennolle sijoitettujen hybriditarkennuspisteiden etuja ovat silmäntunnistus sekä toiminta erittäin vähässä, jopa -7 EV:n valossa. Etsimen kanssa toimiva 51 pisteen tarkennus erottuu sen sijaan edukseen, kun liikkuvaa kohdetta pitää seurata nopeasti ja luotettavasti.

Peilietsinkuvauksen tarkennus- ja valonmittausalgoritmit on lainattu D5-ammatilaiskamerasta. Lyhin suljinaika on sekin nostettu tilannekuvauksessa tarvittavaan 1/8000 sekuntiin. Sarjakuvaus etenee peilietsimen kanssa 7 ruutua sekunnissa, ja äänetön kuvaus näytön avulla yltää arvoon 12 ruutua sekunnissa. Otokset tallennetaan kahdelle uhs-II-luokan sd-muistikortille.

Vahva myös videoissa

Videokuvaajille tarjotaan 4k-tallennusta ja silmät tunnistavaa hybriditarkennusta. Videoita saa 4k uhd -tarkkuudella kennon koko leveydeltä ja nopeudella 24, 25 tai 30 ruutua sekunnissa. Full hd -hidastus etenee 120 ruutua sekunnissa. Loiva N-log-profiili tarjoaa suuren dynamiikan ja sujuvan jälkikäsittelyn. Hlg-profiilin avulla kuvatut laajasävyvideot voi puolestaan näyttää suoraan tv-ruudulla.

Nikon D780 maksaa noin 2 600 euroa. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.