Kinokoon peilitön järjestelmäkamera Nikon Z 5 houkuttelevaan hintaan

Uusi Nikon Z5 on saman kokoinen ja näyttää hyvin samanlaiselta kuin kalliimmat mallit Z6 ja Z7. Tekniikka on sekin pitkälle samaa, mutta nopeus ja video-ominaisuudet eivät yllä Z6:n tasolle. Joiltain osin Z5 nousee kuitenkin isoveljiensä edelle.

Nikon Z5 sisältää 24,3 megapikselin kennon, joten tarkkuus on sama kuin Z6:ssa. Nikon Z6:ssa kenno on takaa valaistu (bsi), joten se edustaa kehittyneempää piiritekniikkaa. Kuvanlaatu on silti valmistajan mukaan yhtä hyvä myös niukassa valossa.

Kuva-alan laidoille ulottuva sekä ihmiset ja eläimet tunnistava tarkennus perustuu 273:een vaihe-eroa mittaavaan pisteeseen, ja erittäin tarkka elektroninen etsin koostuu 3,69 miljoonasta kuvapisteestä. Samat ominaisuudet löytää kalliimmasta Z6:sta. Tuttuja ovat kääntyvä 8,0 cm:n (3,2”) pisteen kosketusnäyttö, kennoa liikuttava 5-akselinen kuvanvakain ja tehokas sääsuojaus.

Erojakin kumpaankin suuntaan

Nikon Z6 ja Z7 sisältävät yhden paikan huippunopealle XQD-kortille, mutta uudessa Z5:ssä on kaksi parhaan UHS-II-nopeusluokan sd-korttipaikkaa. Se on parempi ratkaisu varmuuskopioinnin sekä korttien alhaisemman hinnan ja paremman saatavuuden vuoksi.

Nikon Z6 on erittäin nopea, ja sarjakuvaus etenee 12 ruutua sekunnissa. Uusi Z5 jää sen sijaan 4,5 ruutuun sekunnissa, mikä sekin riittänee muille kuin urheilua ja lintuja kuvaaville.

Nikon Z6 on huikea videokamera, joka kuvaa firmware-päivityksen jälkeen jopa raw-videota ulkoiselle tallentimelle. Uusi Z5 sisältää 3,5 mm:n sekin liitännät ulkoiselle mikrofonille ja kuulokkeille, mutta 4k-video rajataan 1,7-kertaiseksi. Siksi vaativa harrastaja valinnee Z6:n, mutta kotivideoita kuvaava ihastuu varmasti myös Z5:een.

Näppärä zoom

Nikon Z5:n voi ostaa pakettina maailman pienimmän zoomin kanssa. Polttoväli on 24–50 mm, ja pieni koko on saatu aikaan pudottamalla valovoima arvoon f/4,0-6,3. Paketti kulkee helposti mukana.

Kuvauskalustoa pystyy taitojen kehittyessä laajentamaan kattavalla valikoimalla Nikkor-objektiiveja. FTZ-sovittimen avulla kameraan voi kiinnittää Nikon-peilietsinkameroiden F-objektiiveja, joita on valmistettu jo vuodesta 1958.

Nikon Z6 maksaa 24–50 mm:n zoomin kanssa noin 2000 euroa. Jos pakettiin haluaa myös FTZ-sovittimen, hinta nousee noin 2150 euroon. Nikon Z5:ttä odotetaan kauppoihin elokuun lopulla. Lisätietoja löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.