Sony A9 4k HDR OLED edustaa parasta tv-tekniikkaa – ja nyt sen saa 48-tuumaisena

Sonyn Master-sarjan tuorein malli A9 4k HDR OLED tuo tv-tekniikan viimeisemmät innovaatiot ja parhaan kuvanlaadun myös pieniin huoneisiin 48-tuuman koon ansiosta.

Sony A9 4k HDR OLED -televisioiden suorituskyky perustuu X1 Ultimate -prosessoriin, joka analysoi kuvadataa ja tuottaa kontrasteiltaan laadukasta kuvaa. Itsevalaisevin pikseleiden ansiosta musta on todella mustaa ja kirkkaus kohdillaan. Sonyn X-Motion Clarity -tekniikan luvataan näyttävän nopeatempoiset toimintaelokuvat ja urheilutapahtumat ruudulla selkeämmin ja sujuvammin kuin koskaan aikaisemmin.

Näyttö toimii kaiuttimena

Tavallisissa televisioissa kaiutin on näytön alla, mutta Sonyn Acoustic Surface Audio -tekniikassa näyttö toimii kaiuttimena. Näytön takaosassa oleva ohjain värähtelee huomaamattomasti ja saa äänen kuulumaan suoraan sen lähteestä. Toisin sanoa dialogi kuuluu henkilöiden kohdalta ja moottorin ääni autosta.

Acoustic Surface Audio -tekniikan ansiosta A9 on erittäin ohut. Subwoofer on sijoitettu television takaosaan, jossa se tuottaa tukevamman äänen.

Alkuperäistä kuvaa kunnioittaen

Tuttu Netflix Calibrated Mode -kuvatila toistaa Netflix-sisällöt sellaisena kuin ne on alun perin tarkoitettu. Imax Enhanced -ominaisuus puolestaan tuottaa korkealaatuiset värit, hyvän kontrastin sekä selkeän äänen myös kotioloissa.

Ambient Optimization optimoi kuvan ja äänen mihin tahansa ympäristöön. Se säätää kuvan kirkkauden automaattisesti valaistuksen mukaan, eli lisää kirkkautta valoisissa tiloissa ja vähentää sitä pimeissä huoneissa.

Ambient Optimization tunnistaa jopa huoneessa olevat esineet, kuten verhot ja huonekalut, jotka voivat imeä tai heijastaa ääntä. Näin se hienosäätää tv:n äänentoiston huoneen akustiikan mukaan.

Katsottavaa, kuunneltavaa ja pelattavaa

Android tv -käyttöjärjestelmä sekä sisäänrakennetut Google Assistant, Google Play Store ja Chromecast tarjoavat helpon pääsyn sisältöihin, palveluihin ja laitteisiin. Myös Sonyn omaa käyttöliittymää, valikoita ja ääniohjausta on parannettu.

Google Assistant ja Amazon Alexa -yhteensopivien laitteiden avulla voi toistaa ja hallita videoita YouTubesta sekä vaihtaa kanavaa ja säätää äänenvoimakkuutta.

Apple AirPlay 2 mahdollistaa elokuvien katselun, musiikin kuuntelun ja pelien pelaamisen suoraan muista laitteista, kuten iPhonesta, iPadista tai Mac-tietokoneelta. Apple HomeKit -tekniikka tarjoaa helppoja ja turvallisia ohjausmahdollisuuksia suoraan Applen laitteista.

Sony A9 4k HDR OLED maksaa noin 1900 euroa. Se voi tilata ennakkoon Sonyn kotisivuilta, ja myymälöihin se saapuu elokuun aikana.