Samsungin MicroLED-televisio aloittaa kuvanlaadun ja muotoilun uuden aikakauden

Samsungin MicroLED-televisio muodostaa 110 tuuman kuvan mikrometrien kokoluokkaa olevilla led-valoilla. Led-paneeli on itsevalaiseva, eli kukin pikseli tuottaa oman valonsa ja se voidaan himmentää paikallisesti. Uudella tekniikalla pystytään eliminoimaan taustavalo ja värisuodattimet, joita käytetään tyypillisissä led-näytöissä.

Kuluneen vuoden aikana kiinnostus ja kysyntä etenkin suuriin televisioihin on jatkanut nopeaa kasvua. Uuden 110 tuuman MicroLED-television myötä Samsung tarjoaa ennen näkemättömän visuaalisen kokemuksen erittäin suurelta seuraavan sukupolven tv-näytöltä.

– Televisioiltaan vaaditaan nyt enemmän kuin koskaan aiemmin, ja olemme innostuneita, että pääsemme vihdoin tuomaan 110 tuuman MicroLED-tv:n markkinoille. Samsungin MicroLED-tekniikka aikoo määritellä uudelleen sen, mitä ensiluokkaiset kotikatselukokemukset merkitsevät, kertoo Samsung Suomen TV/AV-myyntipäällikkö Markus Nummisalo.

Iso kuva ja iso ääni

Samsungin mukaan MicroLED-televisio toistaa sata prosenttia dci- ja Adobe rgb -väriavaruudesta. Uusi tekniikka on myös kestävää, ja sen pohjana olevien epäorgaanisten kiteiden käyttöikä on jopa 100000 tuntia, mikä vastaa yli kymmenen vuoden tv-katselua.

MicroLED-televisioon integroitu Majestic-äänentoistojärjestelmä tuottaa vaikuttavan 5.1-äänen ilman erillisiä kaiuttimia. Mukana on myös Object Tracking Sound Pro -ominaisuus, joka tunnistaa näytöllä liikkuvat kohteet ja heijastaa äänen seuraamaan toimintaa. Toisin sanoen, kun lentokone lentää kuvan yli, katsoja myös tuntee kuinka turbiinit mylvivät hänen yläpuolellaan.

Samsung MicroLED -televisio tulee kauppoihin vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä.