Sony HT-A9 -kaiuttimet välittävät elokuvaäänen uskottavasti olohuoneeseen

Neljästä pikkukaiuttimesta ja keskusyksiköstä koostuva Sony HT-A9 tuottaa valmistajan mukaan poikkeuksellisen tarkan ja avaran äänimaiseman. Järjestelmä tuo huoneeseen 12 virtuaalista kaiutinta, jotka ympäröivät kuuntelijaa kaikista suunnista.

Sonyn HT-A9-järjestelmä mittaa automaattisesti kaiuttimien keskinäisen sijainnin sekä niiden etäisyyden seinistä ja katosta. Mittauksessa hyödynnetään kunkin kaiuttimen omaa kaksoismikrofonia. Sound Field Optimization -tekniikka synnyttää mittausten perusteella huoneeseen 12 virtuaalista kaiutinta.

Kaiuttimien tasainen takapinta asettuu täydellisesti seinää vasten. Vaaleanharmaa väri on suunniteltu sulautumaan seiniin ja muuhun sisustukseen.

Elokuvia ja musiikkia

Langattomat kaiuttimet ja niiden keskusyksikkö tukevat Dolby Atmos- sekä Dts:x-tilatoistoa. Musiikkia voi kuunnella kaikista yleisimmistä suoratoistopalveluista. Kolmiulotteisia Sonyn 360 Reality Audio -miksauksista pääsee nauttimaan muun muassa Deezer- ja Tidal-palveluiden kautta. Kaiuttimissa sovelletaan myös Sonyn Dsee Extreme -tekniikkaa pakattujen digitaalisten tiedostojen äänenlaadun parantamiseen reaaliajassa.

Paras kuvan- ja äänenlaatu saadaan yhdistämällä HT-A9 yhteensopiviin Sony-televisioihin. Acoustic Center Sync -sovelluksen avulla ääni kuulu tarkalleen sieltä, mistä sen kuvan perusteella pitääkin kuulua. Esimerkiksi puhe tulee valmistajan mukaan tarkasti sieltä, missä hahmo seisoo kohtauksessa.

Sony HT-A9 maksaa noin 2 000 euroa. Lisävarusteena saa 500 tai 800 euron hintaisen subwooferin. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.