Bosch-astianpesukone voi ”oppia” saamastaan palautteesta

Kukapa ei haluaisi antaa palautetta astianpesukoneelleen silloin tällöin. Esimerkiksi astiat eivät ole täysin kuivia, kun ne otetaan koneesta, pesuprosessi voisi sujua hieman nopeammin tai alakorin lautasissa on edelleen ruoanjäämiä. Nyt se on mahdollista!

Bosch Serie 8 -astianpesukoneissa on älykäs Intelligent Programme -ohjelma, jonka onnistumista voi arvioida välittömästi pesun jälkeen Home Connect -sovelluksen avulla. Arviointiin on yksinkertainen ja helposti ymmärrettävää asteikkoa, joka koostuu hymiöistä ja sisältää kolme luokkaa: pesu, kuivaus ja kesto. Palautteen perusteella sovellus suosittelee tarpeita vastaavaa optimoitua ohjelmaa. Suosituksen voi joko hyväksyä tai valita toisen vaihtoehdon.

Kestävyys edellä

Jos noudattaa älykkään ohjelman suositusta, voi olla varma siitä, että astianpesukoneen suorituskyky ja kestävyys ovat täydellisessä tasapainossa. Parannuksissa otetaan aina huomioon energiankulutus riippumatta siitä, halutaanko koneelta tehokkaampaa puhdistusta, parempaa kuivausta tai lyhyempää ohjelman kestoa.

Valinnan helpottamiseksi sovellus ehdottaa myös yhtä optimoitua ohjelmaa nopeampaa, mutta vähemmän energiatehokasta vaihtoehtoa, ja yhtä erittäin energiatehokasta, mutta hitaampaa vaihtoehtoa. Läpinäkyvyyden lisäämiseksi astianpesukone määrittää suositellun ohjelman enimmäislämpötilan sekä veden- ja energiankulutuksen.

Puhtaat astiat

Älykkään Intelligent Programme -ohjelman lisäksi koneissa on lähes kaikki Serie 8 -malliston premium-ominaisuudet. Erittäin herkät sensorit määrittävät aina oikean määrän vettä ja energiaa täyttömäärän mukaan. Erityisen vaativien puhdistustehtävien hoitamiseksi koneissa on lisättyjä ominaisuuksia, kuten Extra Clean Zone, joka varmistaa ruokajäämien erittäin perusteellisen puhdistuksen yläkorissa olevista astioista. Antibakteerinen Hygiene Plus -ohjelman voi lisätä moniin astianpesuohjelmiin erikoistoimintona erittäin hygieenisten tulosten saavuttamiseksi – loppuhuuhtelun jopa 70 °C:n lämpötilojen ansiosta.

Tehokas, joustava, hiljainen

Zeoliittikuivaus on pitkään ollut erittäin tehokas ja kestävä tapa kuivata astiat tahrattomasti. Bosch-valikoimassa on astianpesukoneita, joissa luukku avautuu automaattisesti ohjelman päätyttyä, jotta lauhdevesi pääsee poistumaan. Tämä säästää energiaa suorituskyvystä tinkimättä.

Max Flex Pro -korit takaavat optimaalisen täytön. Ne suojaavat astioita pitäen ne paikallaan ja mukautuvat erinomaisesti eri tilanteisiin. Yläkorin yläpuolella olevassa VarioDrawer Pro -korissa on 25 prosenttia lisää tilaa pienille astioille. Yläkorin kuulalaakerit helpottavat korin liukumista sisään ja ulos jopa täyteen lastattuna.

Lisäksi astianpesukone pitää huomattavan vähän ääntä. Hiljaisen ja energiatehokkaan EcoSilence Drive -moottorin ja huipputekniikkaa edustavan eristyksen ansiosta laite ilmoittaa läsnäolostaan – jopa avokeittiössä – vain käytännöllisellä valkoisella TimeLight-valolla, joka näyttää ohjelman tilan ja jäljellä olevan pesuajan.

”Oppivien” Bosch-astianpesukoneiden tyyppinumerot ovat SMV6ZDX49S, SMV8ZCX02E sekä SMV8YCX03E ja niitä odotetaan kauppoihin marras-, joulu- ja tammikuussa. Lisätietoja Bosch-kodinkoneista saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.