Sony LinkBuds -kuulokkeita voi pitää korvilla vaikka koko päivän

Täysin langattomilla Sony LinkBuds -kuulokkeilla musiikista, äänikirjoista ja podcasteista voi nauttia kätevästi päivittäisten askareiden lomassa. Ympäristön äänet erottuvat silti yhtä selvästi kuin ilman kuulokkeita, ja mikä parasta, puhelut, viestit ja muistutukset tavoittavat kuuntelijan helposti ja luotettavasti.

Sony LinkBuds -kuulokkeet perustuvat uudenlaiseen rakenteeseen, jossa ääntä tuottavan elementin keskellä on reikä. Ympäristön äänet kantautuvat reiän kaiutta korviin samalla tavoin kuin ilman kuulokkeita. Näin kuuntelija on jatkuvasti tavoitettavissa ja pysyy samalla tietoisena ympäristöstään.

Hyödyntämällä LinkBuds-kuulokkeiden muotoilua sekä anturi- ja tilaäänitekniikkaa Sony lupaa tuoda yhdessä kumppaneidensa kanssa uudenlaisia äänikokemuksia AR-pelaamiseen, kotona työskentelyyn ja AR-ääninavigointiin.

Säätöpinta poskessa

Hakutoimintoja ja äänen asetuksia hallitaan napauttamalla korvan etuosaa kaksi tai kolme kertaa – koskematta lainkaan LinkBuds-kuulokkeisiin. Kuulokkeet eivät kuitenkaan toimi oikein yskiessä tai vaikkai korvakoruja puettaessa. Jos virhetoiminnot alkavat kiusata, wide area tap -toiminnon voi kytkeä pois Sony | Headphones Connect -sovelluksessa.

Speak-to-Chat-ominaisuuden avulla musiikki pysähtyy automaattisesti, kun kuuntelija alkaa puhua jollekin. Kun keskustelu on päättynyt, musiikin toisto jatkuu automaattisesti. Adaptive Volume Control puolestaan optimoi äänenvoimakkuuden automaattisesti ympäristön mukaan. Ääniavustajan aktivoidaan sanomalla ”OK Google” tai ”Alexa”.

Selkeä puhelinääni

Puheluiden äänenlaatua parantaa Sonyn oma melunalgoritmi, joka on kehitetty tekoälyn ja koneoppimisen avulla. Opettamiseen on käytetty yli 500 miljoonaa ääninäytettä. Puheluissa ympäristön melu vaimenee Sonyn mukaan tehokkaasti ja puhe kuulostaa selkeältä.

Vain noin neljä grammaa painavat kuulokkeet ovat kevyet ja mukavat. Muotoiluun on hyödynnetty kattavaa tietopankkia eri korvien muodoista. Tietoja on kerätty siitä lähtien, kun Sony esitteli maailman ensimmäiset in-ear-kuulokkeet vuonna 1982.

Helppo bluetooth-pariliitos

Sony LinkBuds -kuulokkeet tukevat Googlen Fast Pair -ominaisuutta, joten pariliitos Android-laitteiden kanssa onnistuu vaivattomasti. Ominaisuuden avulla voi myös helposti paikantaa, mihin kuulokkeet on jätetty.

Swift Pair -ominaisuus helpottaa LinkBuds-kuulokkeiden yhdistämisestä Windows 10 tai Windows 11 -laitteisiin. Kun kuulokkeet otetaan pois kotelostaan, ponnahdusikkuna tulee automaattisesti näkyviin laitteen näytölle.

Quick access -toiminnon avulla LinkBuds-kuulokkeet voi määrittää jatkamaan Spotify-toistoa muutamalla napautuksella koskematta älypuhelimeen.

Akku riittää 5,5 tunnin kuunteluun, ja latauskotelosta saa lisävirtaa 12 tunniksi. Kymmenen minuutin pikalataus tuo jopa 90 minuuttia lisää kuunteluaikaa. Sääsuojaus on ipx4-tasoa. Kuulokkeet ja latauskotelo on valmistettu kierrätetyistä muovimateriaaleista, ja pakkaus on täysin muoviton.

Sony LinkBuds -kuulokkeet tulevat myyntiin helmikuussa noin 220 euron hintaan. Väriksi voi valita harmaan tai valkoisen. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.