Kolme kannettavaa kaiutinta kesään: Sony XG300, XE300 ja XE200

Sony XG300, XE300 ja XE200 tuottavat valmistajan mukaan runsaasti puhdasta ääntä sekä alas ulottuvan ja napakan bassotoiston. Kaiuttimia on helppo kuljettaa mukana ja ne sietävät pölyä sekä vettä ip67-luokituksen mukaisesti.

Kun Sony XE300- ja XE200-kaiuttimet käännetään pystyasentoon, toisto levittäytyy tasaisesti laajalle alueelle. Niiden Line-Shape Diffuser -tekniikka on saanut innoituksensa konserttien äänentoistoon käytettävistä pa-järjestelmistä. Lisäksi kaiuttimet voi sijoittaa vaaka-asentoon, jolloin ääni toistetaan stereona Sony |Music Center -sovelluksen avulla.

Kaiuttimien muhkea äänentoisto perustuu Sonyn X-Balanced Speaker Unit -elementteihin ja bassotoistoa syventäviin passiivisäteilijöihin. Sony XG300 on varustettu diskanttielementeillä, joiden avulla saavutetaan kirkas korkeiden äänten toisto. Live sound -tehoste elävöittää sointia, ja kaiuttimen sisältämät valot saa sykkimään musiikin tahdissa.

Musiikkia kaikkialle

Kaikki kolme uutuuskaiutinta on rakennettu kuljetettavuuden ehdoilla. Sony XG300 sisältää ulos vedettävän kahvan, ja kun kahvan työntää piiloon, kaiutin näyttää hyvältä myös kotona. Sony XE200 on puolestaan varustettu kätevällä kantohihnalla.

Kaikissa kolmessa kaiuttimessa on riittoisa akku. Täyteen ladattu XG300 tarjoaa kuunteluaikaa 25 tunniksi, XE300 24 tunniksi ja XE200 16 tunniksi. Pikalataus tuo 70 minuuttia lisää kuunteluaikaa 10 minuutin latauksella. Battery Care -ominaisuus estää akun ylilatauksen. XE300 ja XE200 hyödyntävät mikrofoniin perustuvaa tunnistustekniikkaa, joka analysoi ympäristön melua ja auttaa säästämään akkua, kun kaiuttimia käytetään ulkona.

Kaiuttimet täyttävät IP67-suojaluokituksen vaatimukset. Niinpä musiikkia voi kuunnella huoletta myös rannalla tai uima-altaalla.

Bileet pystyyn

Kaikissa kolmessa uutuuskaiuttimessa on Party Connect -toiminto, jolla voi yhdistää peräti 100 yhteensopivaa langatonta kaiutinta toisiinsa bluetooth-tekniikalla. Lisäksi kaksi kaiutinta voi liittää langattomasti toisiinsa stereopariksi. Molemmat ominaisuudet aktivoidaan älypuhelimeen ladattavasta Sony | Music Center -sovelluksesta.

Sony suunnittelee tuotteensa ympäristöä ajatellen. Niinpä XE300:n ja XE200:n sisäosiin käytetään erityisesti Sonya varten kehitettyä kierrätysmuovia. Myyntipakkaukset on valmistettu kierrätyspaperista, ja ne sisältävät enintään 5 prosenttia muovimateriaalia.

Hinta ja saatavuus

Kaikki kolme kaiutinta tulevat kauppoihin heinäkuussa. Hinnat ovat Sony XG300 300 euroa, XE300 200 euroa ja XE200 170 euroa. Lisätietoja löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.