Tehosekoittimissa on isoja eroja – Blendtec on tehty murskaamaan kaikkea

Useista keittiöstä löytää jo tehosekoittimen eli blenderin. Niillä surautellaan useimmiten smoothieita terveelliselle aamupalalle. Moni ei kuitenkaan tule ajatelleeksi, että blendereissä ja niiden tehoissa ja toimintaperiaatteissa on suuria eroja.

Tavallinen tehosekoitin silppuaa kulhoon laitetut ainesosat terävällä terällä. Teho riittää usein vain pehmeisiin aineksiin, kuten hedelmiin, mutta jo jääpalojen murskaaminen puhumattakaan kovempien aineksien, kuten pähkinöiden tai raakojen kasvisten hienontamisesta, saattaa tuottaa haasteita.

Blendtec on edistynyt power-blenderi, jossa wattien sijaan hyrräävät hevosvoimat! Esimerkiksi Blendtec Professional -mallissa on 3,8 hevosvoimaa, joten sille ei ole ongelma silputa melkeinpä mitä tahansa ruoka-aineita.

Blendtecin tylpät terät valmistetaan kylmäpuristetusta, vahvistetusta teräksestä ja ne ovat jopa 80 prosenttia paksummat ja 10 kertaa vahvemmat kuin perinteisissä tehosekoittimissa.

Lisäksi terät ovat tylsiä, eivätkä teräviä. Jos terä pyörii yli 480 kilometriä tunnissa, sen ei tarvitse olla terävä, jotta se hoitaisi tehtävänsä. Sen sijaan, että terä pilkkoisi pieniä paloja jäästä ja jäisistä hedelmistä terävillä kulmillaan, Blendtecin suuri, tylppä terä murskaa käytännössä kaiken. Lisäksi terä on turvallinen pestä.

Koska Blendtec on niin tehokas, se on samalla erittäin monikäyttöinen. Smoothieiden lisäksi sillä voi jauhaa lihaa tai liotettuja viljoja, murskata raakoja juureksia mehuksi tai tehdä taikinoita.

Blendtec Professional 800 tunnetaan hiljaisimpana ja kehittyneimpänä vähittäismyynnissä olevana blenderinä maailmassa. Se on esimerkki laitteesta, jossa on teollisen luokan teho, mutta silti kotikeittiöön sopiva äänitaso. Stealth -teknologian ääntä vaimentava kupu tekee käyttöäänestä miellyttävän, joten aamusmoothien voi valmistaa muiden nukkuessa.

Blendtec-mallistoon voi tutustua Blendtecin nettikaupassa osoitteessa blendtec.fi.