Legendaarisen levysoittimen viimeisin versio Technics SL-1200GR

Technics SL-1200GR jatkaa menestystarinaa, jonka SL-1200 aloitti jo vuonna 1970. Alkuperäisen mallin tuotanto päättyi 2010, mutta vuosi sitten päivänvalon näki Technics SL-1200G. Nyt vuorossa ovat edullisempi ja keveämpi SL-1200GR sekä sen musta sisarmalli SL-1210GR.

Keveys on tässä kohtaa suhteellista, sillä SL-1200GR:n alumiininen levylautanen painaa kumimaton kanssa 2,5 kiloa. Se on 800 grammaa enemmän kuin alkuperäisen SL-1200:n viidennessä versiossa.

Legendaaristen esikuviensa tavoin Technics SL-1200GR ja musta SL-1210GR perustuvat suoravetotekniikkaan, S-muotoiseen äänivarteen sekä tukevaan bmc-seoksesta ja alumiinista valettuun runkoon. Tehokkaat silikonivaimentimet estävät ulkoisten värähtelyjen pääsyn soittimeen.

Technics SL-1200 tunnetaan kestävyydestään, ja monet 1970-luvun soittimet ovat edelleen kovassa käytössä esimerkiksi klubeilla. Vaikka SL-1200 onkin erityisesti tiskijukkien suosiossa, sillä on paljon ystäviä myös kotikuuntelijoiden joukossa.

Suoravetoinen raudaton tasavirtamoottori kiihdyttää levylautasen oikeaan nopeuteen lähes välittömästi, mistä on hyötyä etenkin diskosoitossa. Viimeisimmän moottorinohjaustekniikan luvataan pitävän pyörimisnopeuden vakaana kaikissa olosuhteissa. Suoravetokoneistoon ei myöskään tarvitse vaihtaa vetohihnaa eikä muitakaan ajan myötä rapautuvia osia.

Alumiinivartinen ja S-muotoinen äänivarsi auttaa neulaa seuraamaan levyn uraa tarkasti. Varren tarkkuuslaakerointi on samanlainen kuin vuosi sitten esitellyssä huippumallissa SL-1200G. Soitin kytketään vahvistimeen erillisellä kaapelilla, jolle on kullatut rca- ja maadoitusliittimet äänivarren takana. Äänirasia hankitaan erikseen.

Technics SL-1200GR ja musta SL-1210GR saapuvat kauppoihin toukokuussa noin 1600 euron hintaan. Vuosi sitten esitelty huippumalli Technics SL-1200G maksaa noin 3800 euroa.