Panasonicilta kolme ultra hd blu-ray -soittimien perusmallia

Panasonic ja Samsung avasivat viime vuonna pääsyn ultra hd blu-ray -elokuvien maailmaan. Panasonicilla on tällä hetkellä kaksi mallia noin 600 euron hintaluokassa, ja kevään mittaan valikoima laajenee kolmella 320–400 euron soittimella.

Ultra hd blu-ray -levyt ja -soittimet tarjoavat tämän hetken parasta 4k-kuvaa niin erottelun, dynamiikan kuin värintoistonkin suhteen. Levy on ylivoimainen verrattuna suoratoistopalveluihin, koska verkon kautta jaettavaa 4k-sisältöä joudutaan pakkaamaan sen verran voimakkaasti, ettei kuvanlaatu yllä ultra hd blu-ray -formaatin tasolle.

Kolme uutta Panasonic-soitinta tukevat laajaa bt.2020-väriavaruutta ja perusmallia DMP-UB300 lukuun ottamatta myös hdr-laajasävykuvaa. Soittimet on kehitetty Hollywoodissa sijaitsevassa Panasonicin laboratoriossa, ja ne sisältävät tehokaan uuden kuvaprosessorin.

Ultra hd blu-ray levyjen lisäksi soittimet toistavat blu-ray- ja dvd-levyjä ja muuntavat niiden kuvan uusien uhd-televisioiden 4k-tarkkuudelle. Netflix on sekin mukana kuvioissa, samoin kuin kodin dlna-mediapalvelin.

Musiikinystävää muistetaan korkean erottelun äänellä (alac, dsd, flac ja wav), jonka saa kuuluviin levyiltä, ulkoiselta kiintolevyltä tai dlna-palvelimelta. Edessä on usb 2.0 ja takana usb 3.0 -liitin.

Soittimet kytketään verkkoon ethernet-kaapelilla tai mallia DMP-UB300 lukuun ottamatta wlan-yhteydellä. Panasonic DMP-UB400 sisältää kaksi hdmi-liitäntää sekä optisen digitaalilähdön. Kahdesta muusta kuva ja ääni otetaan ulos yhdestä hdmi-liittimestä. Analogisia äänilähtöjä uusissa soittimissa ei ole.

Kaikki kolme soitinta ovat 32 sentin levyisiä. Panasonic DMP-UB300 maksaa noin 320 euroa, DMP-UB310 noin 350 euroa ja Panasonic DMP-UB400 noin 400 euroa. Lisätietoja Panasonicin ultra hd blu-ray -soittimista saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.