Kotiteatteri uuteen kuosiin Sonyn 4k ultra hd ja Dolby Atmos -tuotteilla

Sonyn ultra hd blu-ray -soitin sekä Dolby Atmos -tilaääntä toistavat viritinvahvistin ja soundbar-kaiutin päivittävät kotiteatterin kuvan- ja äänentoiston uudelle tasolle. Viritinvahvistin syöttää äänen kolmeen etukaiuttimeen sekä kahteen taka- ja kattokaiuttimeen. Soundbar toistaa kaikki 7 kanavaa yhdestä paikasta.

Sony UBP-X800 (450 €) toistaa uusia ultra hd blu-ray -levyjä. Ne tarjoavat tämän hetken parasta 4k-kuvaa niin erottelun, dynamiikan kuin värintoistonkin suhteen. Internetin suoratoistopalveluihin verrattuna levy on ylivoimainen, koska verkon kautta jaettavaa 4k-sisältöä joudutaan pakkaamaan niin, ettei kuvanlaatu yllä ultra hd blu-ray -formaatin tasolle.

Ultra hd blu-ray levyjen lisäksi soitin toistaa blu-ray- ja dvd-levyjä ja muuntaa niiden kuvan uusien uhd-televisioiden 4k-tarkkuudelle. Videot saa soittimeen kotiverkon tai usb-liitännän kautta muun muassa avchd-, mpeg2-, mpeg4-, xvid- ja wmv-formaatissa.

Koska Sony UBP-X800 toistaa cd- ja sacd-levyt (super audio cd), korkean erottelun äänitiedostot (alac, dsd, flac ja wav) sekä aac- ja mp3-äänen, se toimii kaiken muun ohessa musiikkilaitteena. Puhelimista ja tableteista äänen saa kuuluviin kotiverkon kautta. Soittimen äänen voi tarvittaessa siirtää bluetooth-kuulokkeisiin tai langattomiin kaiuttimiin.

Sony STR-DN1080 (850 €) on 7.2-kanavainen viritinvahvistin. Se toistaa Dolby Atmos- ja DTS:X-tilaäänet, jotka tuovat pystysuoran ulottuvuuden elokuvien äänitehosteisiin. Katsojan yläpuolelta kuuluvat tehosteet toistetaan kahdesta kattokaiuttimesta. Vahvistin pystyy syöttämään äänen yhteensä seitsemään kaiuttimeen, joten kattokaiuttimet ovat vaihtoehto toiselle takakaiutinparille.

Sony STR-DN1080 tukee korkean erottelun äänitiedostoja, Chrome Cast- ja Spotify-suoratoistoa sekä Sonyn omaa monihuonejärjestelmää. Mobiililaitteista äänen saa kuuluviin kodin wlan-verkon kautta tai suoraan bluetooth-yhteydellä.

Kuusi hdmi-tuloa ja kaksi hdmi-lähtöä kuljettavat hdcp 2.2 -kopiosuojattua 4k-videokuvaa (4:4:4-värintoisto) nopeudella 60 ruutua sekunnissa.

Sony HT-ST5000 (1800 €) heijastaa Dolby Atmos -äänen pystysuoran osuuden kuuntelupaikalle katon kautta. Uskottava elokuvaelämys syntyy siten yhdellä tv-ruudun alle sijoitetulla kaiuttimella ja siihen langattomasti kytkeytyvällä subwooferilla.

Laite tukee korkean erottelun äänitiedostoja, Chrome Cast- ja Spotify-suoratoistoa sekä Sonyn monihuonejärjestelmää. Mobiililaitteista äänen saa kuuluviin kodin wlan-verkon kautta tai suoraan bluetooth-yhteydellä.

Kolme hdmi-tuloa ja kaksi hdmi-lähtöä kuljettavat hdcp 2.2 -kopiosuojattua 4k-videokuvaa. Lisäksi tarjolla on usb-liitäntä, optinen digitaalitulo sekä analoginen linjatulo. Kaiuttimen mitat ovat 1180 x 80 x 145 mm ja langattoman subwooferin 248 x 403 x 426 mm.

Sonyn kotiteatteriuutuudet saapuvat kauppoihin kevään aikana.