Samsung Galaxy S8 tuo näppäimet osaksi näyttöä

Tänään esitellyn Samsung Galaxy S8 -älypuhelimen Infinity-näyttö ja kehyksetön muotoilu muodostavat sulavan ja painikkeettoman lasipinnan ilman teräviä kulmia. Laite tarjoaa myös uusia tapoja toimia vuorovaikutuksessa puhelimen kanssa.

Samsung Galaxy S8 tulee saataville 5,8 ja 6,2 tuuman kokoisena. Painikkeet on integroitu käyttöjärjestelmään ja osaksi näyttöä. Moniajoa vaativissa tehtävissä ruutunäkymän voi jakaa kahtia. Näytön työtila riittää esimerkiksi videon katsomiseen samalla, kun viestiä kirjoitetaan täysikokoisella näppäimistöllä.

Koska puhelin on kompaktin kokoinen, sitä on miellyttävä käyttää yhdellä kädellä. Kestävyydestä ja viimeistelystä vastaa etu- ja takapinnan Corning Gorilla Glass 5.

Galaxy-perusta säilyy

Samsungin uusi lippulaivapuhelin säilyttää edeltäjiensä parhaat ominaisuudet, kuten laadukkaan 12 megapikselin kameran, jonka kuvankäsittelytekniikkaa on kehitetty entisestään. Etukamera tallentaa nyt selfieitä aiemman viiden sijaan kahdeksan megapikselin tarkkuudella.

Markkinoiden ensimmäisen 10 nanometrin älypuhelinsuorittimen luvataan nostavan suorituskykyä ja energiatehokkuutta entisestään. Tietoturvasta huolehtivat sormenjälkitunnistin, iirisskanneri, kasvontunnistus ja valtiohallintotason tietoturvaluokituksen saanut Samsung Knox.

Muita arvostettuaja Galaxy S -ominaisuuksia ovat vedenkestävyys ja pölytiiveys ip68-luokituksen mukaisesti, tuki jopa 256 gigatavun micro sd -muistikorteille sekä pikalataus ja langaton lataus.

Entistä tehokkaampi työkalu

Uusi DeX-telakka muuttaa älypuhelimen työpisteeksi tarjoamalla näppäimistöllä ja hiirellä hallittavan tietokoneen kaltaisen käyttökokemuksen. Telakan avulla tiedostoja voi tarkastella ja muokata helposti ja tehostaa mobiilityöskentelyä entisestään. Telakka maksaa noin 150 euroa.

Älykäs Bixby-käyttöliittymä ja Bixby Vision, Voice ja Home -toiminnot auttavat saamaan enemmän irti puhelimesta. Uusi Bixby-painike avaa helpon pääsyn palveluun, jonka kautta pääsee nopeasti käsiksi monenlaisiin sisältöihin ja toimintoihin.

Bixby integroituu alusta saakka useiden Samsung-sovellusten ja toimintojen kanssa. Niitä ovat kamera, yhteystietoluettelo, kuvagalleria ja asetukset. Tavoitteena on laajentaa Bixby tukemaan myös kolmannen osapuolen sovelluksia.

Bixby-käyttöliittymän kontekstuaalinen tietoisuus pystyy tarjoamaan yksilöllistä apua, joka perustuu puhelimen haltijan kiinnostuksenkohteisiin, käyttötilanteisiin ja sijaintiin.

Digitaalisen ekosysteemin ydin

Galaxy S8 sopii yhteen uusien Gear VR -virtuaalilasien kanssa. Niiden mukana tulee kätevä käsiohjain, jota voi käyttää sekä kauko- että peliohjaimena.

Lisäksi puhelin toimii saumattomasti uuden Gear 360 -kameran kanssa. Kameralla voi kuvata 4k-videoita, suoratoistaa 360-videolähetyksiä sosiaalisen median kanaviin ja ottaa 15 megapikselin valokuvia.

Samsung Galaxy S8 on paljon enemmän kuin älypuhelin. Se on kasvavan ja avoimen digitaalisen ekosysteemin ydin, jota ympäröivät älykellot, televisiot, virtuaalilasit, 360-kamera ja valikoima älykkäitä kodinkoneita. Uuden Smart Connect -toiminnon ansiosta kaikkien laitteiden ohjaus ja hallinta onnistuu nyt yhden integroidun sovelluksen kautta.

Samsung Galaxy S8 maksaa noin 830 euroa ja isommalla 6,2 tuuman näytöllä varustettu S8+ noin 930 euroa. Myynti alkaa Suomessa 28. huhtikuuta ja ennakkomyynti 29. maaliskuuta.  Värivaihtoehdot ovat Orchid Grey, Arctic Silver ja Midnight black.

Samsung Galaxy S8
HINTALUOKKA 830 €, kaupoissa 28. huhtikuuta
SUORITIN 64-bittinen, 10 nm tekniikkaan perustuva 2,3 ​​GHz Quad + 1,7GHz Quad Octa Core NÄYTTÖ 5,8 tuumaa, 2960 x 1440, qhd, 570 ppi.
MUISTI 4 gigatavua
TALLENNUSTILA 64 gigatavua, paikka 256 gigatavun micro sd -muistikortille
KAMERA takana 12 megapikseliä, f/1,7, dual pixel -tarkennus, edessä 8 megapikseliä, f1,7
AKKU 3 000 mAh, tukee pikalatausta ja langatonta latausta
KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ Android 7.0
YHTEYDET wlan 802.11 a/b/g/n/ac (2,4/5,0 GHz), bluetooth v5.0, nfc- ja mst-mobiilimaksu, Ant+, usb-c
PAIKANNUS gps, Glonass, Galileo, Beidou
MUUTA sormenjälkitunnistin, iirisskanneri, Samsung Knox -tietoturva, sääsuojaus (ip68)
MITAT 148,9 x 68,1 x 8,0 mm
PAINO 155 grammaa

Samsung Galaxy S8+
HINTALUOKKA 930 €, kaupoissa 28. huhtikuuta
SUORITIN 64-bittinen, 10 nm tekniikkaan perustuva 2,3 ​​GHz Quad + 1,7GHz Quad Octa Core NÄYTTÖ 6,2 tuumaa, 2960 x 1440, qhd, 529 ppi.
MUISTI 4 gigatavua
TALLENNUSTILA 64 gigatavua, paikka 256 gigatavun micro sd -muistikortille
KAMERA takana 12 megapikseliä, f/1,7, dual pixel -tarkennus, edessä 8 megapikseliä, f1,7
AKKU 3 500 mAh, tukee pikalatausta ja langatonta latausta
KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ Android 7.0
YHTEYDET wlan 802.11 a/b/g/n/ac (2,4/5,0 GHz), bluetooth v5.0, nfc- ja mst-mobiilimaksu, Ant+, usb-c
PAIKANNUS gps, Glonass, Galileo, Beidou
MUUTA sormenjälkitunnistin, iirisskanneri, Samsung Knox -tietoturva, sääsuojaus (ip68)
MITAT 159,5 x 73,4 x 8,1 mm
PAINO 173 grammaa