Pieni ja sisustukseen sulautuva LG Eclair tuottaa ison ja avaran tv-äänen

LG:n pienin soundbar-kaiutin Eclair toistaa elokuvien Dolby Atmos- ja Dts:x-tilaääntä ja välittää uskottavasti myös tehostejyrinät. Soundbaria täydentävä langaton subwoofer ei kuitenkaan välitä värähtelyjä niin, että ne häiritsisivät naapureita, lupaa LG.

Tyylikkään ovaalin muotoinen, mustalla ja valkoisella kankaalla pinnoitettu LG Eclair on kooltaan vain 29,6 x 5,99 x 12,6 senttimetriä. Subwoofer-kaiuttimella täydennetty 3.1.2-äänijärjestelmä hyödyntää Meridian Audion Horizon-tekniikkaa, joka muuntaa stereoäänen monikanavaiseksi.

LG Eclair tukee 4k-läpivientiä, jonka avulla voi nauttia suoratoistopalvelujen upeista 4k- ja hdr-sisällöistä sekä Dolby Vision -tekniikasta. Lisäksi LG AI Sound Pro analysoi toistettavaa sisältöä ja sovittaa automaattisesti parhaat ääniasetukset näytetyn sisällön perusteella ­– olipa kyseessä sitten uutislähetys, musiikki tai elokuva.

Kaapeleiden määrä pysyy kurissa hdmi-lähdön earc-paluukanavan ansiosta. Sen avulla saavutetaan paras mahdollinen 5.1- ja 7.1-äänensiirto sekä Dolby Atmos- ja Dts:x-toisto yhdessä earc-tekniikkaa tukevan tv:n kanssa. Vuoden 2021 LG-televisiomallien omistajat hyötyvät TV Sound Mode Share -toiminnosta, jossa LG:n uusimmat Alpha-tekoälysuorittimet sekä AI Sound Pro auttavat kuulemaan äänen pienimmätkin yksityiskohdat.

Eclairin suunnittelussa on tavoiteltu katselukokemuksen parantamista äänentoistolla, mutta LG on pyrkinyt myös vähentämään tuotteen ympäristövaikutuksia. Niinpä Sveitsiläinen SGS Société Générale de Surveillance SA on tunnistanut LG Eclairin ekotuotteeksi.

LG Eclair maksaa noin 700 euroa. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.