Nikon NIKKOR Z 600mm f/6.3 VR S tuo kaukaiset kohteet kuvaajan ulottuville helposti

Nikon NIKKOR Z 600mm f/6.3 VR S on kevyt ja kätevän kokoinen 600 mm superteleobjektiivi. Keveyden, koon, painopisteen ja tehokkaan kuvanvakaimen ansiosta se soveltuu mainiosti myös käsivaralta kuvaamiseen. Objektiivi on omiaan etenkin urheilua, luontoa ja toimintaa kuvaaville.

Objektiivi painaa noin jalustarenkaan kanssa alle 1500 grammaa ja on erittäin tasapainoinen. Vain 27,9 cm:n pituisen objektiivin painopiste on lähellä kameran runkoa, joten käsittely on sujuvaa myös panoroitaessa tai korkealta kuvattaessa. Sääsuojaus on valmistajan mukaan tehokas.

Optisen vakaimen teho on noin 5,5 valotusaskelta, ja yhteensopivien Z-kameroiden kennovakaimen kanssa päästään 6 valotusaskelta pitempään suljinaikaan. Ohjausrenkaasta voi säätää aukkoa, tarkennusta, herkkyyttä tai valotuksen korjausta. Tärkeimmät toiminnot voi asettaa kätevästi L-Fn-painikkeelle tai mille tahansa neljästä L-fn 2-painikkeesta.

Tarkennusautomatiikkaa kehutaan nopeaksi ja hiljaiseksi ja se soveltuu myös videokuvaukseen.

Optista laatua

Objektiivi sisältää Phase Fresnel -linssielementin, joka osaltaan vähentää kokoa ja painoa. Kaksi ED-linssielementtiä ja yksi SR-linssielementti vähentävät kromaattisia vääristymää ja parantavat terävyyttä sekä kontrastia. Nano Crystal Coat -pinnoite taas vähentää heijastuksia sekä parantaa kuvan kirkkautta ja värikylläisyyttä.

Objektiivin valovoima on f/6,3 ja lyhin tarkennusetäisyys 4 metriä. Himmennin koostuu yhdeksästä lehdestä. Suodinkierre on 95 mm. Objektiivi toimii saumattomasti myös Z-telejatkeiden kanssa. Ulottuvuutta voi lisätä 2-kertaisesti (1200 mm) tai 1,4-kertaisesti (840 mm).

Nikon NIKKOR Z 600mm f/6.3 VR S maksaa noin 6 000 euroa. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.